ΟΙ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ

Τάξη:     DICTYOPTERA

Υπόταξη    BLATTARIA

Οικ:        BLATTELLIDAE

Είδη:      Περίπου 3500

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

 

allroach

 

ü  Τα πλέον γνωστά είδη κατσαρίδας είναι: Blatta orientalis, Periplaneta americana, Blattella germanica. Τις συναντάμε σε όλα τα μήκη και πλάτη όπου υπάρχει άνθρωπος .Είναι έντομα παμφάγαΜεταφέρουν πολλές αρρώστιες (Σαλμονέλα, Πανώλη, Τύφο, διάρροιες, έλμινθες).Δημιουργούν αλλεργίες (άσθμα, ερεθισμό στο δέρμα).

ü  Ο φιλόσοφος Πλίνιος αναφέρει και ότι λάδι και εντόσθια κατσαρίδας είχαν θεραπευτικές ιδιότητες σε πόνο αυτιών. Στην Νοτιοανατολική Ασία την χρησιμοποιούν σαν φάρμακο.

ü  Σε άλλα κράτη της Ν.Α. Ασίας οι κατσαρίδες είναι εκλεκτός μεζές.

ü  Έχει πολλούς φυσικούς εχθρούς όπως spiders και σφήκες.

ü  Στο σώμα τους και το κυκλοφοριακό τους σύστημα μεταφέρουν παθογόνα βακτήρια και μύκητες.

ü  Οι κατσαρίδες φέρουν τα αυγά σε μια προστατευτική μεμβράνη που ονομάζεται ωοθήκη ή ωοσάκος και τα δέ αυγά είναι πολύ ανθεκτικά στα εντομοκτόνα σε σχέση με τα ακμαία.

ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ

Σε σκοτεινά μέρη με:  υγρασία, οργανική ουσία, ησυχία όπως σε υπόγεια, σε αποχετεύσεις, κουζίνες, ντουλάπια με τρόφιμα, πίσω από  ηλ. συσκευές όπως καφετιέρες, ηλ. κουζίνες, ψυγεία, τοστιέρες, αποθήκες χάρτου κλπ.

    Οι κατσαρίδες κρύβονται κατά τη διάρκεια των φωτεινών ωρών της ημέρας στα σκοτεινά, θερμά, ασφαλή καταφύγια που έχουν βρει, όπως, στις κοιλότητες τοίχων, οι ρωγμές σε τοίχους και πλακάκια, οι ρωγμές στην κουζίνα και το λουτρό, ηλεκτρικές συσκευές και συσκευασίες τροφίμων. Κατά τη διάρκεια της νύχτας θα βγουν από τα καταφύγιά τους σε αναζήτηση τροφής. Έχουν μια σειρά αισθητήρων για να βρίσκουν το φαγητό για την επιβίωση τους. Εάν βλέπετε τις κατσαρίδες στο σπίτι σας κατά τη διάρκεια της ημέρας, έχετε μεγάλο και σοβαρό πρόβλημα.

 Αυτό σημαίνει οτι έχετε ηδη αργήσει και πρέπει επειγόντως να καλέσετε κάποιον ειδικό μας για να σας πληροφορήσει και να σας συμβουλέψει τρόπους για την εξόντωση τους. Όλες οι τεχνικές που χρησιμοποιεί η εταιρεία μας είναι προηγμένες ασφαλείς για όλους τους χώρους και αποτελεσματικές με φιλικά σκευάσματα προς το περιβάλλον.